Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos agjërimi gjatë udhëtimi nuk ka të bëjë asgjë me shkurtimin dhe bashkimin e namazeve

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: http://www.alnajmi.net/voices.php?action=show&id=791

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A më lejohet mua si udhëtar që gjatë Ramazanit të shkurtojë dhe të bashkojë namazet nëse nuk agjëroj?

Përgjigje: Ato nuk kanë asgjë të bëjnë me njëra-tjetrën. Vetëm për shkak se ti nuk agjëron si udhëtarë nuk do të thotë që ti nuk mund t’i bashkosh namazet. Ti mund t’i shkurtosh dhe t’i bashkosh namazet. Mendimi i saktë është se lejohet të agjërosh ose të përmbahesh nga agjërimi kur udhëton. Megjithatë, është e rekomandueshme të mos agjërosh. Allahu pëlqen që robërit të praktikojnë lehtësimet e Tij ashtu siç Ai urren që ndalesat e Tij të veprohen.

Shpërndaje: