Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos lejo asnjë Hizbi të mbajë fjalim në lokalin tënd

Alameh Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi

Burimi: http://olamayemen.com/Dars-14107

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Është një imam në një xhami. Një Hizbi vjen tek ai dhe kërkon që të mbajë një ligjëratë në xhaminë e tij. Imami mund ta parandalojë atë pa shkaktuar ndonjë problem. A duhet ta lërë atë të flasë, dhe pastaj të komentojë fjalimin e tij apo ai duhet ta ndalojë atë menjëherë?”

Përgjigje: ”Menjëherë. Kështu duhet të jetë. Ai duhet ta ndalojë të keqen menjëherë. Ti nuk mund të jeshë i sigurt në një Hizbi ose në një tjetër bidatçi. Ata madje as nuk janë kompetent për tu dëgjuar. Nëse ti je përgjegjës i xhamisë duhet ta ndaloshë atë menjëherë. Ai së pari duhet të korrigjoj veten para të tjerëve. Ai duhet së pari të fillojë që të korrigjojë veten e tij. A më keni dëgjuar mua duke thënë diçka tjetër? A më keni dëgjuar të them se ai duhet të flasë dhe pastaj ta komentoi atë? Jo. Fjalimi i ynë është i qëndrueshëm dhe ne lusim Allahun që të na stabilizojë përgjatë Kuranit dhe Sunnetit.”

Shpërndaje: