Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos lejoni fëmijët që të bartin kapelë dhe kravatë

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur nr (1013)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Merrni për shembull kravatën ose kapelën sikurse e pamë një fëmijë të vogël që i kishte veshur sot në xhami. Doli se fëmija i vogël është i biri i njërit prej vëllezërve tanë të mirë. Pyeta se fëmija i kujt ishte dhe mora përgjigje. Ai erdhi tek unë dhe më përshëndeti me dashuri dhe sinqeritet. Unë i thashë atij se fëmija nuk duhet të mësohet me të veshurit e rrobave të kufarëve që nga fëmijëria.”

Shpërndaje: