Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos nxito gjatë urinimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Ta’mmulat fi Akhir Surat-il-Ahzab, fq. 422

Mexhmu´atu Rasa’il Da´uijjeh ue Manhexhijjeh

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pasi të kem urinuar mund të ndodhë që del një pikë e urinës nga unë. Kështu që mbështjell organin me letër higjiene. Ndonjëherë del nga një pikë, nganjëherë jo. Nëse unë e hedhi pallomën për të marrë abdes për një namaz të ri, a duhet ta lajë organin apo të marrë abdes pa e larë organin?

Përgjigje: Nuk mjafton vetëm me letër. Mos u nxito të marrësh abdes derisa urina të pushojë dhe organi të terët. Pastaj e lanë organin dhe merr abdes. Nuk është e mjaftueshme nëse e mbështjell organin ndërsa urina rrjedh. Në këtë mënyrë nuk bëhesh i pastër. Pra përgjigja është kjo nëse me të vërtetë urina rrjedh.

Megjithatë, në qoftë se ato janë vesvese, atëherë duhet shmangur dhe të injorohen.

Shpërndaje: