Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos thuaj: Ramadan Kerim, por thuaj: Ramadan Mubarek

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Burimi: Mexh’mu-ul-Fetaua 20/94
Përktheu: Besim Gjelaj
www.perlatmuslimane.com

Pejgamberi ﷺ ka thënë:

“Ju erdhi Ramazani, muaji i begatshëm (Mubarek). Allahu i Plotfuqishëm ua bëri obligim agjërimin e tij.” (Sahihun-Nesaiu 2106)

Kjo fjalë: ”Ramadan Kerim” nuk është e saktë, por thuhet: “Ramadan Mubarek”, si dhe të ngjashme me këtë. Sepse Ramazani nuk është ai që dhuron e që për këtë arsye të konsiderohet Kerim, mirëpo Allahu i Lartësuar, është Ai i Cili e ka veçuar dhe e ka bërë muaj të veçantë, si dhe e ka bërë periudhë për të përmbushur një shtyllë prej shtyllave të Islamit.

Shpërndaje: