Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos u marto me gruan derisa të braktis punën e saj

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (174)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A i lejohet atij i cili kërkon vajzë për grua ta kushtëzojë që ajo të largohet nga puna?”

Përgjigjei: “Kërkuesi i martesës nuk ka fuqi mbi të.  Megjithatë ai nuk duhet të martohet me të nëse ajo punon jashtë shtëpisë.

Nuk është e lejuar për ty të kërkosh dorën e saj dhe të martohesh me të, nëse ajo punon jashtë shtëpisë së saj.”

Shpërndaje: