Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos u marto përderisa nuk ke dije për fenë dhe karakterin e gruas

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=126438

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A të martohem me një femër ndërsa unë  nuk di se çfarë besimi (akide) ka ajo; se a ka besim të saktë apo jo, kur dihet se në vendin tim është përhapur shirku në adhurimin e varreve.”

Përgjigje: “Mos u marto me një grua derisa të dish gjithçka në lidhje me fenë dhe moralin e saj. Pyet për të dhe studioje gjendjen e saj. Mos u marto përderisa të mos jesh siguruar për gjendjen e saj dhe të dish çdo gjë në lidhje me të.”

Shpërndaje: