Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos u shoqëro me ta

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (57)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%2028-03-1438H.mp300_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kohët e fundit unë jam bërë fetar, e kam lëshuar mjekrën dhe kam filluar të falem. Njerëzit nga rrethi im thonë se e kam tepruar, dhe se profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Ata që e teprojnë janë shkatërruar.” 1

A është teprim që unë kam lëshuar mjekrën?

Përgjigje: Allahu na ruajt, kjo është devijim. A thonë ata se Sunneti i të dërguarit (salAllahu alejhi ue selem) është teprim? A e quajnë Sunnetin e të dërguarit (salAllahu alejhi ue selem) teprim? Vazhdo me tënden dhe braktisi ata. Mos u shoqëro me këta njerëz. Mos u shoqëro me ta.


1 Muslimi (2670).

Shpërndaje: