“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mosfalja e namazit të Bajramit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (14), min 55:08

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdah-03-11-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të mos falur namazin e Bajramit me qëllim?

Përgjigje: Nëse të gjithë e lënë atë, ata mëkatojnë. Nëse ata refuzojnë ta falin, ata duhet të luftohen, pasi që ai i përket ritualeve të Islamit. Por nëse disa individë nuk e falin atë, kjo është e padëmshme. Pasi që megjithatë namazi i Bajramit është Sunnet.

Shpërndaje: