Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mosha e shtazëve që theren për kurban Bajram

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsirayat-12-07-1435-01_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është e njohur gjerësisht se është e vlefshme që të theret një deve pesë vjeçare për kurban Bajram. A do të thotë se deveja ka mbushur katër vite dhe ka hyrë në vitin e saj të pestë, apo se ajo ka mbushur pesë vjeç?

Përgjigje: Ajo duhet të ketë të mbushur pesë vjet. Ajo duhet të ketë mbushur pesë vjet. Në lidhje me kurban Bajramin qengji duhet t’i ketë mbushur gjashtë muaj, dhia një vit, lopa dy vite dhe deveja pesë vite.

Shpërndaje: