Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mosmarrëveshjet duhet të gjykohen nga Sheriati

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ne kemi një zakon që nëse dy njerëz biejnë në mosmarrëveshje me njëri-tjetrin dhe tregohet se njërim ka qenë i padrejtë, ai dënohet që ti´a japë një dele atij që i është bërë padrejtësi në mënyrë që ai ta fal atë. A është kjo e lejuar?”

Përgjigje: ”Ky është një ligj i periudhës pagane. Është e detyrueshme që të gjykohemi nga Sheriati. Ata duhet të shkojnë tek gjyqtari në gjykatën Sheriatike ku secili merr të drejtën e tij.”

Shpërndaje: