Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mosprania e zemrës në namaz është shkak i besmit të dobët

Imam Ahmed bin Abdirr-Rrahman el-Makdisi

Burimi: Mukhtasar Minhexh-il-Kasidin, fq. 30

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Faktorët që përkryejnë namazin janë të shumta, prej tyre është:

1 – Prania e zemrës, të cilën e kemi përmendur. Kjo do të thotë që zemra të zbrazet nga çdo gjë tjetër. Arsyeja prapa kësaj është interesimi. Kur ti je i interesuar nga diçka zemra jote në mënyrë të pashmangshme bëhet e pranishme. E vetmja mënyrë për të trajtuar praninë e zemrës është të drejtosh interesimin për namazin. Interesimi në namaz rritet dhe bie në varësi se sa ti beson në jetën tjetër dhe se a nënvlerëson këtë jetë. Kur ti e sheh se zemra jote nuk është e pranishme gjatë namazit, atëherë duhet ta dish se kjo është për shkak të besimit të dobët. Përpiqu për ta forcuar atë!

Shpërndaje: