“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mosqortimi i pasuesve të bidateve është sprovë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tathir-il-I´’ikad (9)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/et–1432-04-10.mp3

Përkthe: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në vendin tonë ka disa thirrësa të cilët nuk qortojnë bidatet të cilat i praktikojnë bidatçitë sikurse Sufitë dhe të tjerët. Argumenti i tyre është se qortimi i tyre do të shkaktojë sprova …

Përgjigje: Pikërisht kjo është sprovë. Mosqortimi i tyre është sprovë. Si mundet qortimi të shkaktojë një sprovë? Është pikërisht qortimi që – me lejen e Allahut – do të largojë sprovën.

Shpërndaje: