“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Motrat ia dhënë trashigiminë e tyre vetëm njërit vëlla

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Bab el-Lika el-Maftuh (53 B)

Përgatiti. www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një njeri ka vdekur dhe ka lënë pas vajza dhe djem. Kur ata dëshiruan ta ndajnë tokën vajzat ranë dakord që t’ia japin pjesën e tyre vëllait më të vjetër. Megjithatë, ata kanë dy vëllezër të tjerë. Cili është vendimi mbi këtë? ”

Përgjigje: ”Kjo lejohet. Nuk është e detyrueshme për një vëlla/motër që të ndajë dhuratat në mënyrë të barabartë në mes të vëllezërve dhe motrave. Është e detyrueshme që prindi ti shpërndaj dhuratat në mënyrë të barabartë në mes të fëmijëve. Pra, është në rregull edhe nëse ajo nuk është ndarë në mënyrë të barabartë në mes të vëllezërve dhe motrave. Është e lejuar që ti japësh një vëllau/motre në krahasim me një tjetër, ose ti japësh më shumë njërit dhe më pak tjetrit, sepse nuk është e detyrueshme për të dhënë me drejtësi.”

Shpërndaje: