Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Muaji Rexheb nuk ka ndonjë adhurim të veçantë – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (53) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasath%20-%2025%20-0%206%20-1437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje. Së shpejti do të fillon muaji Rexheb. A ka ky muaj ndonjë virtyt të veçantë? A është ligjësuar agjërimi në të dhe falja në natën e 15?

Përgjigje: Dijetarët thonë se nuk është e lejuar për të veçuar muajin Rexheb me ndonjë adhurim sepse nuk ka asnjë dëshmi për këtë. Ai është një muaj prej muajve. Nuk është transmetuar se ai duhet të veçohet me ndonjë adhurim. Nuk ka asnjë dëshmi për këtë prandaj ai nuk duhet veçuar me diçka.

Shpërndaje: