Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Muhamed bin Ibrahim në lidhje festimet e Krishtlindjeve dhe Vitin e Ri

Imam Muhamed bin Ibrahim Alush-Shejkh (v. 1389)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (3/105)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ne kemi mësuar se ka pasur tregtarë, të cilët vitin e kaluar, importuan dhurata të krishtlindjeve në lidhje me Vitin e Ri të nasarave. Midis këtyre dhuratat ishin bredha për krishtlindjeve të cilat disa qytetarë ua dhanë të huajve prej nasarave në vendin tonë si një shenjë e pjesmarrjes në festën e tyre. Ky është një akt mëkatarë të cilin këta njerëz nuk është dashur ta bënin. Unë nuk kam asnjë dyshim që ju e dini se kjo është e ndaluar dhe se të gjithë dijetarët kanë thënë se është e ndaluar për të marrë pjesë në festimet e kufarëve. Unë shpresoj që ju të kuptoni se është e ndaluar për të importuar dhuratat e krishtlindjeve dhe atë që është posaçërisht për festimet e tyre.

Shpërndaje: