“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Muhrimi dëshiron të kthej gruan që e ka divorcuar

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)
Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (2/75-76)
Përktheu: Valdet Gash
www.perlatmuslimane.com

E pyeta Ebu AbdAbdil-Lah Ahmed bin Hanbelin në lidhje me muhrimin i cili e kthen përsëri gruan e tij që e ka bërë divorc.

Ahmed bin Hanbeli: Jo.

Unë i thashë: Ai ka frikë se periudhës e saj e pritjes skadon para se ai të del nga ihrami.

Ahmed bin Hanbeli: Cila është zgjidhja?

Shpërndaje: