Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Murtaja është ndëshkim dhe mëshirë

Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

Jahja ibën Ja’mer përcjell nga Aishah (radijAllahu anha), gruaja e pejgamberit ﷺ, e cila thotë:

“Pastaj, e pyeta të dërguarin e Allahut, ﷺ për murtajën dhe ai ﷺ më tha:

“Ajo është ndëshkim që Allahu e dërgon kundër atyre që Ai dëshiron, ndërsa e dërgon mëshirë për besimtarët. Ai që qëndron në vendin e tij ku ka rënë murtaja, bën durim dhe e di se nuk ka për ta goditur vetëm se ajo që Allahu ka caktuar për të, veç se do të ketë shpërblimin si shehidi.” Buhari nr 5734

Shpërndaje: