Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi me xhematin e dytë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/11963

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse hyj në xhami dhe shoh se një person është duke falur namazin farz, i vetëm, ndërsa unë ende nuk jam falur, a lejohet që të falem me të, duke pasur për qëllim namazin me xhemat?”

Përgjigje. “Po, kjo është gjë e mirë. Nëse hyn në xhami dhe sheh dikë duke u falur, qoftë namazin farz apo nafile, pasi që ti je vonuar për namazin me xhemat, atëherë lidhu me të në namaz. Kjo është më mirë se sa të falesh vetëm.”

Shpërndaje: