“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi nafile nuk falet në tek përveç vitrit

Imam Ibn Abdul-Berr 

Burimi: El-Kafi, fq. 50

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

 ”Ai që ka falur namazin e detyrueshëm vet dhe pastaj e sheh se xhemati do e falin të njëjtin namaz, është e rekomanduar që ai të falet me ta përderisa nuk është namazi i akshamit. Namazi vullnetar nuk mund të falet në numër tek të rekateve përveç namazit të vitrit.”

 

Shpërndaje: