Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi pas imamit që nuk beson se ngrënia e mishit të devesë e prish abdesin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth–14340430.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet personit që beson se ngrënia e mishit të devesë e prish abdesin të falet pas imamit që nuk e besonë këtë?”

Përgjigje: ”Po. Nuk ka asnjë problem. Mosmarrëveshjet brenda fikhut nuk ndalojnë që njëri të udhëheq namazin dhe tjetri ta pasojë atë. Katër imamët dhe imamët pas tyre u falnin pas njëri-tjetrit edhe pse ata nuk ishin dakord në disa çështje.”

Shpërndaje: