Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi pas udhëtarit

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Fataua es-Sadijjeh

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje:  ”Çfarë duhet të bëjë personi vendas (jo udhëtarë) nëse ai falet prapa udhëtarit?”

Përgjigje: ”Nëse vendasi falet pas udhëtarit i cili e shkurton namazin, namazi i vendasit pas udhëtarit është i saktë. Kur imami udhëtar përfundon namazin, personi që nuk është udhëtarë ngrihet dhe i plotëson rekatet e mbetura.”

Shpërndaje: