Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nasarat nuk janë mesihi’in (pasues të Isait)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A është e saktë që nasarat e sotëm t’i quajmë mesihi’in (pasues të Mesiut ﷺ)?

Përgjigje: Jo, kjo nuk lejohet. Ata nuk janë mesihi’in (pasues të Mesiut ﷺ), ata duan të fshihen pas këtij emri, ata nuk janë të mesihiun (pasues të Mesiut ﷺ).

Pasues të Mesiut ﷺ janë ata që vërtetë ishin në fenë e Mesiut. Po! Pasues të Mesiut janë ata që vërtetë ishin në fenë e Mesiut. Po! Dhe feja e Mesiut -alejhi selam- u abrogua me dërgimin e Muhammedit ﷺ.

Shpërndaje: