Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ndarja e flokëve në njërën anë dhe lidhja e tyre në formë topuzi apo si gunga e deves

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: el-Muntaka (3/429)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të kthyer flokët në njërën anë?

Përgjigje: Nuk është e lejueshme për gruan që t’i ndajë flokët në njërën anë. Shejh Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh (rahimehullah) ka thënë:

“Ajo që disa gra myslimane e bëjnë sot, duke i ndarë flokët në një anë dhe i mbledhin flokët e tyre në qafë ose në maje të kokës (në formë topuzi), të cilën e bëjnë gratë jo-arabe, kjo vepër nuk është e lejuar, sepse kjo i ngjason grave kufare.” [1]

______________________________________________________________________

[1] Mexhmu Fataua-ish-Shejkh Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh (1/47).

Shpërndaje: