Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ndërrimi i nijetit në namaz: nga nafile në farz dhe anasjelltas

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/14063.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për ndryshimin e nijetit gjatë namazit nga një sunnet ratib, ose nga nafile në namaz farz?”

Përgjigje: “Namazi nafile nuk mund të ndryshohet në namaz farz, ndërsa e kundërta bën. Pra, nëse namazi farz ndryshohet (nijeti) në namaz nafile, s’ka të keqe, sepse namazi farz ka status më të lartë sesa namazi nafile.”

Shpërndaje: