“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Në çfarë raste përdoret shprehja: ‘Allahu e di më së miri’?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse njeriu dëshiron të jetë modest, a duhet të thotë “Allahu dhe i dërguari i Tij e dinë më së miri”? Dhe kjo shprehje a thuhet vetëm në çështje të fesë apo edhe në çështje të dynjasë?”

Përgjigje: “Kjo shprehje “Allahu dhe i dërguari i Tij e dinë më së miri” është thënë gjatë jetës së Profetit (sal Allahu alejhi ue selem). Kurse pas vdekjes së tij thuhet vetëm “Allahu e di më së miri”. Dhe kjo shprehje thuhet në çdo çështje që ai nuk e di, pa e marrë parasysh a ka të bëj me gjëra të fesë apo të dynjasë.”

Shpërndaje: