Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Në cilën moshë duhet vajzat të fillojnë të bartin hixhabin?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmij (v. 1429)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

 
Pyetje: Në cilën moshë duhet vajzat të fillojnë të bartin hixhabin?
 
Përgjigje: Aishah -radijAllahu anha- ka thënë: “Kur vajza të ketë mbushur 9 vjeç ajo është bërë grua.”
 
Nga kjo kuptohet se kur vajza të ketë mbushur 9 vjeç e më shumë ajo e ka obligim të bartë hixhabin.

Shpërndaje: