Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ne i quajmë adhuruesit e kryqit ”nasara”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’hul Mexhid (38)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e ndaluar që nasarat të quhen mesihi’in (pasues të Isait ﷺ)?

Përgjigje: Allahu i ka quajtur ata nasara. Ata e quajnë veten mesihi’in për të treguar në mënyrë të rremë se ata pasojnë Mesiun . Ne nuk duhet t’i quajmë ata ‘mesihi’in. Ne i quajmë ata nasara, me emrin me të cilin Allahu i dalloi ata.

Shpërndaje: