“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Në këtë rast duhet ngritur duart gjatë hutbes së xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (51) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasath%20-%2025%20-0%206%20-1437-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë hutbes së xhumasë hatibi lutet për shi. A është e lejuar për të ngritur duart?

Përgjigje:Po. Imami duhet t’i ngre duart e tij kur lutet për shi. Edhe dëgjuesit duhetta bëjnë këtë. Përveç kësaj, ata duhet të thonë “Amin” gjatë lutjessë tij.

Shpërndaje: