“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Nëna nuk dëshiron që djali i saj të bëjë umren

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person është 27 vjeçar dhe ende nuk e ka bërë umren. Kur ai dëshiroi ta bëjë atë nëna e tij e ndaloi për shkak se frikësohej për të. A duhet të bëjë umren pa pëlqimin e saj apo duhet të mbetet tek nëna në mënyrë që ta kënaqë atë?

Përgjigje: Sipas mendimit që thotë se: është e detyrueshme për të gjithë muslimanët që të bëjnë umren, ti duhet ta bësh atë. Ajo ka të njëjtin gjykim si haxhi. Nuk është e lejueshme për askënd që të ndalojë dikë që të bëjë një haxh të detyrueshëm ose të bëjë një umre të detyrueshme.

As prindërit e tij e as dikush tjetër nuk mund ta ndalojë atë. Ashtu siç nuk i lejohet nënës tënde që ta ndalojë ty faljen e namazit farz, gjithashtu nuk i lejohet asaj që të ndalojë nga bërja e umres apo haxhit të detyrueshëm.

Shpërndaje: