“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse gjaku i nifasit kthehet sërish pas 40 ditësh, çfarë duhet vepruar

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Fataua ad-Sa’dijjeh, fq. 136

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse një grua është pastruar pas nifasit të saj (dmth. gjaku që vjen pasi që gruaja të ketë lindur fëmijun e saj), pastaj iu është kthyer pas pastrimit 40 ditësh. Mirëpo ajo e di se gjaku i rikthyer, është nifas, çfarë duhet të bëjë ajo?”
 
Përgjigje: ”Ajo që ne besojmë është se ajo duhet të presë, ajo nuk duhet të falet apo të agjerojë. Mendimi më i saktë është se gjaku i nifasit nuk kanë një limit të caktuar kohor. Ky gjak që ajo e përmendi nuk është gjakë-istihada (gjaku që vjen nga organi gjenital i gruas i cili nuk është gjak-menstracionesh). Në qoftë se gjaku është i qartë dhe nuk ka në të sekrecione me ngjyrë kafe apo të verdha ajo duhet të pres dhe duhet të veprojë sipas dispozitave së gruas me nifas.”

Shpërndaje: