Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse gruas i vijnë menstruacionet pak para perëndimit të diellit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: nr 10/155

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua ishte agjërueshëm dhe një kohë të shkurtër para ezanit të namazit të akshamit i erdhën menstruacionet, a e prish kjo agjërimin e saj?

Përgjigje: Nëse menstruacionet vijnë para se dielli të ketë perënduar agjërimi i saj prishet dhe ajo duhet ta kompensojë atë ditë. Por nëse periudha e saj i vjen pas perëndimit të diellit, agjërimi i saj është i saktë dhe ajo nuk duhet ta kompensojë këtë ditë.

Shpërndaje: