Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë agjëro me Arabinë Saudite

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.bayenahsalaf.com/vb/showthread.php?p=8719

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi nëse vërtetohet se Ramazani ka filluar në një vend si Arabia Saudite ndërsa një tjetër vend nuk e ka deklaruar fillimin e ramazanit? A duhet të agjërojmë me Arabinë Saudite? Si duhet vepruar nëse ka mosmarrëveshje në të njëjtin vend?

Përgjigje: Të gjithë muslimanët duhet të fillojnë dhe të përfundojnë agjërimin me muslimanët që jetojnë në vendin e tyre. Muslimanët janë të obliguar që të vrojtojnë hënën e re në vendet e tyre dhe jo hënën e re në vendet e largëta ku orbitat ndryshojnë.

Nëse ndodh që muslimanët jetojnë në një vend kufri ku mungojnë muslimanë të cilët kërkojnë vrojtimin e hënës së re, atëherë është në rregull që të agjërojë me Arabinë Saudite.

Shpërndaje: