Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse një grua mban syze, a duhet ta takojë atë që e kërkon për martes, ndërsa ajo ka syzet e varuara?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Mexhmu Fataua Ibn Baz Vol 20, fq. 431

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse një grua mban syze, a duhet ta takojë atë që e kërkon për martes, ndërsa ajo ka syzet e varuara? A është një nga të drejtat e mashkullit që ta dij se ajo ka syze, duke pasur parasysh se në ditët e sotme, lentet (thjerrëzat) i kanë zëvendësuar syzet? Çfarë na rekomandoni? Allahu të shpërbleftë me të mira!”
 
Përgjigje: “Ska asnjë të keqe në qoftë se ajo takohet me djaloshin që e kërkon për martes me apo pa syze.
 
Allahu është Ai që jep sukses!”

Shpërndaje: