Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse urinën e ngacmon ajo del, e nëse e lë ajo mbetet brena

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (38), min: 16:55

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/ar/node/15746

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Imam Ibnul-Kajimi (rahimehullah) ka thënë:

“Shejhu ynë [Ibnu Tejmijeh] ka thënë:

“Të gjitha ato janë vesvese dhe bidate.”

Fola me të në lidhje me shtypjen dhe tundjen, ai tha:

“Hadithi nuk është autentik. Urina është si qumështi në gjirin e kafshëve; Nëse e lë atë ajo ndalet dhe nëse e mjel ajo pikon.”1

Nëse e braktis organin dhe nuk bën gjitha të lartpërmendurat, urina mbetet në penis dhe nuk del. Dhe nëse do të hulumtosh nëse urina ka dalë apo jo, ajo del në të vërtetë për shkak të gjitha lëvizjeve dhe gjërave të tjera të lartë përmendura.


1 Ighathat-ul-Lahfan (1/106).

Shpërndaje: