“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ngrënia e gjarpërinjve dhe akrepave

Imam Abdullah bin Ahmad bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/893)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1204 – E pyeta babin tim (imam Ahmedin) për ngrënien e gjarpërinjve dhe akrepave.

Ai tha:

Ibn Sirini tha: “Ibn Umeri i dha djalit të tij kundërhelm. Sikur ta dinte se çfarë përmbante, nuk do t’ia jepte.”

Babai im tha:

“Unë i urrej gjarpërinjtë dhe akrepat. Akrepat janë helmues ndërsa gjarpërinjtë janë dhëmbëshqyes.”

Shpërndaje: