Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngrënia gjithmonë gjatë kohës së namazit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (3/111)

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Imam Bukhari ka thënë:

674 – Zuhejr dhe Uehb bin Uthman thanë, nga Musa bin Ukbeh, nga Nafi, nga Ibn Umer, nga profeti ﷺ i cili tha:

“Nëse ndonjë prej jush është duke ngrënë ushqim, ai nuk do të nxitojë derisa të përfundojë edhe nëse është thirrur ikameti.”

A lejohet gjithmonë të caktojë ushqimin gjatë kohës namazit? Më e dukshme është se nuk lejohet. Megjithatë, je i justifikuar nëse mund të hash vetëm në atë kohë. Le të themi se ushqimi shërbehet në restorant vetëm në atë kohë apo raste të ngjashme. Ky është një justifikim i vlefshëm. Megjithatë, nuk lejohet që gjithmonë të zgjedhë të hash gjatë kohës së namazit.


1 Muslimi (599).

Shpërndaje: