Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një dallim mes Ehl-us-Sunnetit dhe Esharive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet´hul Mexhid (42)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20majd%20%20%2026%20-02%20-%201437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vërtetë se Esharitë janë prej Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit dhe se gabimet e tyre janë të pakëta dhe kjo është arsyeja pse ata nuk përjashtohen prej Ehl-us-Sunnetit?

Përgjigje: Jo. Ata nuk janë nga Ehl-us-Sunneti dhe Xhemati. Ata quhen Eshari edhe pse ata tani i quajnë Esharitë si Ehl-us-Sunnet. Ky është gabim. Ehl-us-Sunneti janë ata që nuk i shtrembërojnë emrat dhe cilësitë e Allahut; Ata i besojnë ato dhe kuptimet e tyre siç janë paraqitur. Në të njëjtën kohë ata besojnë se vetëm Allahu e di se si ato janë. Ky është besimi i Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit. Esharitë janë tërësisht e kundërta. Ata i shtrembërojnë ato, interpretojnë ato sikurse ata dëshirojnë dhe mohojnë realitetin e tyre lidhur me Allahun (Azze ue Xhel).

Shpërndaje: