Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E mësoi se Ramazani kishte filluar vetëm pasi që kishte hyrë mëngjesi

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 53: Një person e mësoi se Ramazani kishte filluar vetëm pasi që kishte hyrë mëngjesi. Çka është i obliguar ai?

Përgjigje: Pasi ta ketë mësuar se ka filluar Ramazani, ai duhet të ndalet nga ushqimi dhe pirja (atë ditë) dhe ta përsërisë këtë ditë.

Shpërndaje: