Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Njerku yt nuk është mahrem i gruas sate

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Fetvaja nr: 20133
Kryetarë: Abdulaziz bin Abdullah bin Baz
Nënkryetar: Abdul-Aziz Al esh-Shejkh
Anëtar: Abdullah bin Gudejjan
Anëtar: Saleh Al-Feuzan
Anëtar: Bekr Ebu Zejd

Pyetja 1: Gruaja ime e bartë nikabin para njerkut tim, a i lejohet atij që të shohë fytyrën e saj duke pasur parasysh se ai më ka rritur mua që nga fëmijëria?

Përgjigja nr 1: Njerku nuk është mahrem për gruan e tij kështu që ajo duhet ta mbulojë fytyrën në prani të tij sepse ai është i huaj për të.

Shpërndaje: