Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Noti dhe zhytja në ujë gjatë agjërimit

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Fedaih ue Nesaih, fq. 80.

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të bërë not dhe për tu zhytur në ujë gjatë agjërimit?

Përgjigje: Qëllimi është që asgjë të mos depërtojë në fyt kur njeriu është duke agjëruar. Megjithatë, uji i detit ndryshon nga ujërat tjera. Ujë i kripur mund të depërtojë. Unë jam larë në të. Ai depërton në fyt edhe pa e vërejtur fare. Andaj, këshilloj që të qëndroni larg ujit të detit kur ju jeni agjërueshëm. Uji i ëmbël nuk depërton poshtë në fyt edhe pse ekziston rreziku që edhe ai të depërtojë.

Shpërndaje: