“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk arrinë të lexojë tërë suren el-Fatihah pas imamit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (97), min: 1:11:20

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/igatha26-02-1440-h.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Imami zbret në ruku para se xhematliu të lexojë suren el-Fatihah. A duhet ai të zbresë në ruku apo të mbarojë leximin e sures el-Fatihah?

Përgjigje: Nëse ai do të humbas rekatin, ai zbret në ruku edhe pse ai nuk e ka përfunduar el-Fatihan. Leximi i sures el-Fatihah nga imami mjafton.

Shpërndaje: