Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk e dinte nëse i ka përfunduar cikli i saj apo jo

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/107-108)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua nuk e dinte nëse ajo ende e kishte ciklin e saj apo jo. Në mëngjes ajo ishte e pastër. A është agjërimi i saj i vlefshëm duke pasur parasysh se ajo nuk e dinte nëse ishte e pastër?

Përgjigje: Agjërimi i gruas së përmendur është i pavlefshëm. Ajo duhet ta kompensojë atë ditë sepse ajo duhet të konsiderojë se ajo e ka ciklin e saj mujor. Që ajo të filloi agjërimin pa e ditur nëse ajo është e pastër apo jo është një hyrje në adhurim me dyshim rreth vlefshmërisë së adhurimit. Si pasojë adhurimi është i pavlefshëm.

Shpërndaje: