Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk i lejohet secilit që të bëjë tekfir

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (12)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fthmjd-23011435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet secilit që të bëjë tekfir mbi një individ apo lejohet që vetëm dijetarët ta bëjnë këtë?”

Përgjigje: ”Vetëm dijetarëve iu lejohet që të bëjnë tekfir. Të paditurit dhe njerëzit që mendojnë se dinë nuk iu lejohet ta bëjnë këtë. Dijetarët janë ata të cilët e dinë se si të bëhet tekfir dhe kur nuk është e lejuar për të bërë tekfir. Këto janë çështje shumë të rrezikshme dhe vetëm dijetarët të merren me to.”

Shpërndaje: