Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk ka urime të veçanta për Bajram

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Mexhmu-ul-Fataua (16/210)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi mbi urimet për festat e Bajramit? A ka ndonjë urim të veçantë?

Përgjigje: Urimet e Bajramit lejohen. Megjithatë, nuk ka urime të veçanta. E gjithë ajo që është traditë është e lejuar për derisa urimi në vete nuk përmban ndonjë shprehje që është mëkat.

Shpërndaje: