Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai është në anën e bidatçive

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)
El-Maxhruhin, fq. 40-41
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Sefer el-Hauali:

Ai është në anën e bidatçive.
Ai është një bidatçi ekstrem.
Ai lejon zgjedhjet. Nuk ka nevojë për ligjëratat apo mësimet e tij.

Unë e këshilloj që të kthehet tek Allahu. E lus Allahun -azze ue xhel- që ta udhëzojë në gjendjen e tij të mëparshme. Ai ka mashtruar shumë të rinj që u ndikuan nga thirrja e Muhamed Sururit. Unë besoj se ai do të heqë dorë prej gabimeve të tij nëse vizitohet nga vëllezër të drejtë. Disa tradhtarë jemenas prej el-Ihsan e kanë pasuar atë.

Është e vërtetë se thirrja ka pushuar pasi ai dhe Selmani (el-Audeh) janë burgosur. Disa vëllezër më kanë treguar se si të rinjtë kërkojnë dije të dobishme pas burgimit (të tyre).

Shpërndaje: