Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë lejohet ndarja e kafshës nga nëna e saj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Tek ne njerëzit në fshat e kanë bërë zakon t’i shesin të vegjlit e kafshëve (qengjat, të voglit e deveve, viçat, edhat) 40 ditë pas lindjes së tyre, a do të thotë kjo ndarje e kafshës nga nëna e saj?

Përgjigje: Po! Kjo nuk lejohet derisa nëna e kafshës ta largojë atë nga gjiri.

Shpërndaje: