Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk mund të agjërojë gjatë verës!

Shejkh Abdul-Kerim bin Abdullah el-Khudejr

Burimi: http://www.khudheir.com/text/4958
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është një grua që jeton në një prej shteteve të Evropës dhe e cila agjëron Ramazanin por vetëm kur i bie gjatë dimrit për shkak të ditëve të shkurtra. Por kur ditët zgjaten, ajo nuk mund të agjërojë. Çka duhet të bëjë ajo?

Përgjigje: Nëse ajo vërtetë nuk mund të agjërojë Ramazanin kur ai bie në verë, ajo nuk duhet të agjërojë. Në këtë rast ajo ka të njëjtin gjykim si personi i sëmurë i cili nuk është në gjendje të agjërojë. Në vend të kësaj ajo kompenson ditët e humbura gjatë dimrit.

Shpërndaje: