Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk pagoi zekatin për të hollat në llogarinë bankare të saj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (7)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13260

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është një grua që nuk i dinte gjykimet në lidhje me zekatin. Ndërkohë, ajo kishte të holla në llogarinë bankare për të cilat ajo nuk ka paguar zekatin. A duhet ajo që të paguaj zekatin për vitet e kaluara?

Përgjigje: Pa dyshim. Ajo e ka dhënien e zekatit në ndërgjegjen e saj për të gjitha vitet.

Shpërndaje: