Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pagimi i zekatul-fitrit jashtë vendit – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: el-Muntaka(2/316)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet të paguhet zekatul-fitri në vendin ku jetojmë duke qenë se ka të varfër në vendin tim?
 
Përgjigje: Rregulli bazë është që zekatul-fitri duhet të paguhet në vendin në të cilin gjendet pasuria juaj. Nëse në këtë vend nuk ka musliman të varfër, atëherë duhet të paguhet në vendin më të afërt në të cilin ka musliman të varfër. Siç thashë ky është rregulli bazë.

Shpërndaje: